| 
 Lidí, kteří mají zvýšenou citlivost organismu na cizí látky (alergeny) v potravinách, neustále přibývá. Proto dne 13. prosince 2014 vstoupilo i u nás v platnost nařízení EU o povinném označování alergenů v gastronomických provozovnách. Způsob, jak zákazníky upozornit na jejich přítomnost, není direktivně stanoven. Mohou být vypsána u jednotlivých menu slovně nebo číslicemi. To co je povinné, je možnost aby se zákazník vždy dozvěděl, zda právě jeho pokrm alergeny obsahuje nebo ne a aby se mohl nebezpečí vyhnout. Potravinových alergenů je zatím 14, ale lze předpokládat, že se jejich počet ještě rozšíří. Jsou to:
 1. Obiloviny obsahující lepek uvedené ve zvláštním předpisu a výrobky z nich 
2. Korýši a výrobky z nich 
3. Vejce a výrobky z nich 
4. Ryby a výrobky z nich 
5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich 
6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich                                                  
7. Mléko a výrobky z něj včetně laktózy 
8. Suché skořápkové plody specifikované zvláštním předpisem 
9. Celer a výrobky z něj 
10. Hořčice a výrobky z ní 
11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich 
12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg 
13. Vlčí bob - lupina a výrobky z něj 
14. Měkkýši a výrobky z nich 
 | 
V roce 2014 jsme uvedli na trh ucelenou řadu kořenících směsí a marinád "ČISTÁ LINIE" pro vyznavače zdravé a moderní gastronomie.Nejširší sortiment moderních kořenících přípravků na trhu pro vyznavače zdravé kuchyně. 
· žádný nebo nízký obsah soli 
· nepřidáváme glutamát sodný nebo jiné zvýrazňovač chutě 
· nepoužíváme žádné přídatné látky tzv. „Éčka“ 
· neobsahuje žádné alergeny, na které se musí upozornit koncový spotřebitel (lepek, laktóza, hořčice, sezam,…) 
Čistá linie zahrnuje v současné době 31 kořenících směsí a 2 marinády. 
Pro snadnou orientaci jsou veškeré naše produkty z této řady označeny v názvu slovním spojením – „ČISTÁ LINIE“ a produkty firemní značkou: 
 |